هوک: تحریمهای تسلیحاتی اروپا علیه ایران کافی نیست
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در ادامه سیاستهای خصمانه واشنگتن علیه کشورمان، از جامعه جهانی خواست تا تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران را تمدید کنند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه برای گفتوگو با مقامات ارشد انگلیسی در خصوص تمدید تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران به لندن سفر کرده است.
وی در سفرش به انگلیس پیشنهاد تمدید تحریمهای تسلیحاتی این اتحادیه علیه ایران را رد و ادعا کرد که این تحریمها کافی نخواهد بود؛ چرا که ایران میتواند خارج از قلمرو آمریکا و اتحادیه اروپا به خرید تسلیحات مشغول شود.
برایان هوک در این خصوص اظهار کرد: این فوقالعاده است که اروپا چنین تحریمهایی را اعمال کرده است اما ما به یک تحریم جهانی نیاز داریم. اگر تحریم جهانی علیه ایران نداشته باشیم، این کشور میتواند به خرید تسلیحات ادامه دهد.
وی ادامه داد: سوال پیش روی جامعه بینالملل نباید این باشد که آیا تحریمهای تسلیحاتی باید تمدید شود یا خیر، بلکه مسأله زمان و چگونگی انجام اینکار باید مطرح باشد.
هوک در ادامه اظهارات خود مدعی شد که سازمان ملل برای ۱۳ سال از تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران حمایت میکرده است. وی همچنین ادعا کرد، هیچیک از سران دنیا به وی نگفتهاند که باور دارند تحریمهای تسلیحاتی بینالمللی علیه ایران باید منقضی شود.
این مقام آمریکایی مدعی شد: هیچکس باور ندارد که ایران باید قادر به خرید تسلیحات متعارف نظیر جتها و تانکهای جنگی، سیستم توپخانه با کالیبر بزرگ، ناوهای جنگی و موشکهای مختلف باشد.
وی با طرح مجدد این ادعا که موشکهای شلیکشده به تأسیسات عربستان در سال گذشته منشأ ایرانی داشتند، مدعی شد: ایران میخواهد شاهد جنگی بیپایان در جبهه جنوبی عربستان سعودی و یمن باشد. تصور کنید که اگر تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران به اتمام برسد، منطقه چه شکلی خواهد شد.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با طرح این ادعا که نیروهای آمریکایی در بحرین، عراق، سوریه و لبنان هدف قرار خواهند گرفت، مدعی شد: در این صورت آزادی دریانوردی در خلیج فارس با خطری بزرگ مواجه خواهد شد.
وی گفت: اگر تحریمها برداشته شود، ایران کاری را که در خفا انجام میداد، در روز روشن انجام میدهد. اگر اسرائیلیها و عربها در خصوص این مشکل همصدا هستند، شاید دنیا باید به صدای آنها گوش فرادهد.
هوک همچنین از سیاست آمریکا در خصوص کاهش صادرات نفتی ایران و خروج از توافق هستهای حمایت کرده و مدعی شد که این توافق «یک توافق عدم اشاعه محقر و کوتاهمدت بوده که هیچ مبنای حقوق در سازمان ملل و آمریکا ندارد».